26. 1. 2007 – Љубинко Николић нови начелник Сектора унутрашње контроле полиције

 

За новог начелника Сектора унутрашње контроле полиције Влада Србије именовала је досадашњег начелника Управе криминалистичке полиције МУП-а Љубинка Николића, који је јавности представљен на данашњој конференцији за новинаре.

Државни секретар Министарства Мирјана Орашанин је објаснила да је у складу са Законом о полицији укинута функција генералног инспектора и, по први пут, уведена дужност начелника Сектора унутрашње контроле полиције за чијег начелника је расписан конкурс, на којем је Николић изабран као бољи кандидат.

Указујући да су и међународне институције попут ОЕБС-а и Савета Европе позитвно оцениле те законске промене, госпођа Орашанин је подсетила да је конкурс расписан 10. новембра и дат предлог Влади која је одабрала кандидата који је цео радни век провео у МУП-у.

Љубинко Николић, који у полицији ради од 1984. године, када је завршио Економски факултет у Београду, је изјавио да ће нову дужност обављати у складу са законским овлашћењима и да ће рад Сектора унутрашње контроле полиције учинити потпуно деполитизованим и отвореним за јавност, указујући да се против свих видова криминала и корупције борио током свог дугогодишњег рада у полицији на разним дужностима.

Обећао је да ће нову дужност обављати одговорно и потпуно независно објашњавајући да није конкурисао из политичких, већ из професионалних побуда.