Међународни семинар о спасавању из рушевина

Дана 27. априла у Хотелу „М“ – Best Western Hotels у Београду одржан је Међународни семинар о спасавању из рушевина, у организацији Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова и Данске агенције за ванредне ситуације (DEMA), а у оквиру активности регионалне Иницијативе за превенцију и спремност на несреће (DPPI).

Семинар је отворио помоћник министра унутрашњих послова и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић, Њ.Е. амбасадорка Данске у Београду Мете Кјуел Нилсен и Њ.Е. амбасадор Француске Жан Франсоа Терал.

Организација семинара је једна од активности програма сарадње Србије и Данске у области безбедности и ванредних ситуација. Циљ семинара је размена искустава и најбољих пракси у области претраге и спасавања у случају земљотреса или било ког облика ванредне ситуације која за последицу има урушавање објеката.

Семинару су присуствовати еминентни стручњаци из ове области из Албаније, БиХ, Бугарске, Велике Британије, Данске, Мађарске, Македоније, Румуније, Словеније, Србије, Турске, Француске, Хрватске, Црне Горе, као и представници међународних организација - Канцеларије UNDP у Србији, USAID Србије и UN INSARAG.

 

СЕКТОР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Кнеза Милоша 101, 11000 Београд +381 (0)11 3062000
овде нам можете писати