Од 27 до 29 септембра 2010 - Санкт Петерсбург, Русија

Први потрпредседник владе и министар унутрашњих послова Републике Србије, Ивица Дачић присуствоваће 12. министарском заседању: „Суочавање са порастом броја катастрофа и унапређење превенције и одговора у контексту климатских промена“, које ће се одржати 28. септембра.2010 године у Санкт Петерсбургу, Русија.

Делегацију Министарства унутрашњих послова сачињаваће министар Ивица Дачић, помоћник министра и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић,  помоћник начелника Сектора Иван Барас и други.

То министарско заседање спада у ред важнијих догађаја у календару европског и медитеранског споразума о катастрофама, а спроводи се у циљу смањења ризика од катастрофа, заштите живота грађана и материјалних добара, такође и у циљу прижања безбедности.

Очекује се излагање еминентних стручњака из Европе о актуелним темама из области превенције, реаговања у ванредним ситуацијама и санирања последица ванредних ситуација. Министар Шојгу ће одржати излагање на тему: „Несрећа на хидроелектрани Сајано-Шушанскаја: научене лекције“. Остали учесници ће своја излагања посветити и утицају глобалних климатских промена на безбедност људи и територија.

Министарско заседања отвориће господин Сергеј Шојгу,  министар за цивилну заштиту, ванредне ситуације и елиминацију последица ванредних ситуација. Копредседавајући заседања биће министар Ивица Дачић, Дурђа Адлешић - подпредседница Владе Хрватске, Армен Јерицијан-министар за ванредне ситуације Јерменије и Михаил Балоцки - вршилац дужности министра Унутреашњих послова Украјине.

Више о овој теми, на веб сајту руског министарства за ванредне ситуације:
http://www.mchs.gov.ru

 

 

СЕКТОР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Кнеза Милоша 101, 11000 Београд +381 (0)11 3062000
овде нам можете писати