Њујорк, 21.мај 2010.

У посети Сједињеним Америчким Државама

Помоћник министра и начелник Сектора за ванредне ситуације, господин Предраг Марић боравио је од 12. до 17. маја 2010. године у службеној посети Вашингтону и Њујорку где се састао са представницима Федералне агенције за ванредне ситуације (ФЕМА), УСАИД Канцеларије за помоћ у несрећама (ОФДА), Међународне асоцијације менаџера у ванредним ситуацијама (ИАЕМ), њујоршке ватрогасно-спасилачке бригаде, а са циљем успостављања сарадње Сектора за ванредне ситуација Министарства унутрашњих послова Републике Србије са релевантним структурама Сједињених Америчких Држава у области управљања у катастрофама и ванредним ситуацијама.

Посета је организована у сарадњи са Програмом за планирање и реаговање у ванредним ситуацијама (ППЕС) USAID-а Србије са којим је Сектор остварио изузетну сарадњу последњих година у области превенције, спремности и јачања капацитета за одговор у случају катастрофа и ванредних ситуација.

Током посете САД-у, господин Марић се састао са замеником ФЕМА, председником Програма ДАИ, начелником Националне академије ватрогасаца, регионалним координатором УСАИД/ДЦХА/ОФДА, представницима њујоршких ватрогасних јединица укључених у одговор на број 911.

Увеличај фотографију Увеличај фотографију Увеличај фотографију Увеличај фотографију Увеличај фотографију Увеличај фотографију
Увеличај фотографију Увеличај фотографију Увеличај фотографију Увеличај фотографију Увеличај фотографију Увеличај фотографију
СЕКТОР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Кнеза Милоша 101, 11000 Београд +381 (0)11 3062000
овде нам можете писати