Београд, 28.мај 2010.

Угашен пожар на Обилићевом венцу

У пожару, који је избио у згради на Обилићевом венцу број 21, у стану на петом спрату, две особе су лакше повређене.

Ватрогасно-спасилачка бригада Сектора за ванредне ситуације МУП-а добила је дојаву у 07.35 часова и на лице места екипа је стигла за четири минута.  
У стану су биле четири особе које су евакуисане, а две лакше повређене особе збринула је екипа Хитне помоћи, рекла је новинарима начелница Управе за ванредне ситуације за град Београд Сања Вуксановић-Жугић и додала да су из стана евакуисане и две животиње.

Ватра је захватила стан површине 78 квадрата, а у гашењу пожара је учествовало осам возила, односно 29 ватрогасаца-спасилаца, прецизирала је
начелница Вуксановић-Жугић.

Она је истакла да је брзом интервенцијом ватрогасно-спасилацке јединице заустављено даље ширење пожара.

При самом почетку интервенције, гашење пожара отежавале су баште оближњих кафића, јер ватрогасни камиони у почетку нису могли да приђу улазу зграде на Обилићевом венцу 21. То је изазавало револт окупљених грађана који су се плашили да се ватра не прошири на оближње станове.

И овом приликом искусни ватрогасци-спасиоци показали су свој професионализам на делу с обзиром на то да су за само петнаест минута окализовали пожар и спасли четворочлану породицу из ватрене стихије.

Увеличај фотографију Увеличај фотографију Увеличај фотографију Увеличај фотографију Увеличај фотографију Увеличај фотографију
Увеличај фотографију Увеличај фотографију
Увеличај фотографију
Увеличај фотографију Увеличај фотографију Увеличај фотографију

 

 
СЕКТОР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Кнеза Милоша 101, 11000 Београд +381 (0)11 3062000
овде нам можете писати