17. октобар 2010. година

 

У Турској је одржана регионална вежба трагања и спасавања из рушевина у урбаним срединама „Измир 2010“

Регионална вежба „Измир 2010“ одржана је у периоду од 18. до 22. октобра 2010. године, у организацији Евроатлантског координационог центра за одговор на ванредне ситуације (EADRCC) у сарадњи са председништвом за ванредне ситуације Турске.

Ово је прва регионална вежба трагања и спасавања из рушевина у урбаним срединама (USAR) у којој је учествовала наша земља. Поред нас у вежби су учествовале Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Грчка, Македонија, Молдавија, Црна Гора, Румунија и Турска. Вежба је симулирала последице земљотреса, а USAR тимови су изводили операције трагања и спасавања.

Циљ вежбе био је да се државе југоисточне Eвропе охрабре да развију лаке USAR тимове ради бржег деловања у ванредним ситуацијама попут земљотреса, клизишта, терористичких напада и осталих кризних ситуација које за последицу имају урушавање објеката у којима су људи присутни.

 

 

 

Увеличај фотографију! Увеличај фотографију! Увеличај фотографију! Увеличај фотографију! Увеличај фотографију!
Увеличај фотографију! Увеличај фотографију! Увеличај фотографију! Увеличај фотографију! Увеличај фотографију! Увеличај фотографију!

 

СЕКТОР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Кнеза Милоша 101, 11000 Београд +381 (0)11 3062000
овде нам можете писати