2. децембар 2010. - Ниш

Хуманитарна помоћ Руске Федерације региону Краљева

Руска федерација је Републици Србији и земљотресом погођеном региону Краљева послала хуманитарну помоћ. Та помоћ је 2. децембра 2010. године стигла на аеродром „Константин Велики“ Ниш.

Према споразуму Владе Р.Србије и Владе Руске Федерације из 2009. године којим се регулише и сарадња у области хуманитарног реаговања у ванредним ситуацијама, Министарство за ванредне ситуације Руске Федерације је упутило 38,5 тона хуманитарне помоћи Министарству унутрашњих послова Р.Србије – Сектору за ванредне ситуације, а за потребе земљотресом погођеног региона. Помоћ ће бити упућена погођеном региону Краљева и уз сарадњу Црвеног крста расподељена најугроженијим грађанима.

Ову хуманитарну помоћ је чинило: 1.500 јоргана, 60 зимских шатора, 62 грејна тела за зимске шаторе, два дизел агрегата, снаге 120 kw и осам тона конзервираног меса.

Трочлану делегацију руског Министарства за ванредне ситуације дочекао је помоћник министра, начелник Сектора за ванредне ситуације, господин Марић и Њ.Е. амбасадор Руске Федерације у Београду, господин Конузин. Они су одржали конференцију за новинаре у просторијама аеродрома и јавност упознали са садржајем пошиљке.

СЕКТОР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Кнеза Милоша 101, 11000 Београд +381 (0)11 3062000
овде нам можете писати