14. јануар 2011. Јагодина

Министар Дачић на дочеку православне Нове Године са припадницима Сектора за ванредне ситуације – ВСЈ Јагодина

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић дочекао је православну Нову годину са припадницима Сектора за ванредне ситуације у Бригади Ватрогасно-спасилачке јединице у Јагодини у друштву начелника Сектора за ванредне ситуације, Предрага Марића, и градоначелника Јагодине, Драгана Марковића.

Том приликом министар је честитао ватрогасцима и пожелео да имају мирну годину без ванредних ситуација, нагласивши да је претходна година била тешка, али и да буду спремни. Он је рекао да од како је постао министар унутрашњих послова, православну Нову годину дочекује са полицијом и са припадницима Жандармерије, јер су то људи који раде и за време празника, дању и ноћу. „Зато је обавеза нас на челу Министарства да са њима заједно проведемо свечане тренутке које они проведу на радном месту, без своје породице“- нагласио је министар. Он је казао да се овом приликом треба сетити свих припадника ватрогасно-спасилачких јединица, као и полицајаца који су дали животе и здравље, било да су у питању пожари, поплаве, земљотреси или друге несреће.


Припадници Сектора за ванредне ситуације су људи за које можемо да кажемо да су хероји данашњице, који уместо ватреног оружја и пендрека у својим рукама имају опрему за спасавање људи и имовине“ – нагласио је он и додао да је то у свим земљама на свету најцењенији сектор у земљи.  

 

 

 

СЕКТОР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Кнеза Милоша 101, 11000 Београд +381 (0)11 3062000
овде нам можете писати