Београд, 28. јануар 2011. године

Донација Aмеричке агенције за смањење опасности по безбедност (DTRA) Сектору за ванредне ситуације

Америчка агенција за смањење опасности по безбедност (DTRA) донирала је Сектору за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије опрему за реаговање у случају хемијских, радиолошких, биолошких и нуклеарних акцидената у вредности од скоро 400.000 америчких долара.

Свечана церемонија потписивања сертификата о донацији одржана је 28. јануара 2011. године на Криминалистичко-полицијској академији у Земуну. У циљу бржег реаговања и боље сарадње са другим организационим јединицама Министарства унутрашњих послова у случају оваквих акцидената, Сектор за ванредне ситуације је део опреме даље донирао Против терористичкој јединици, Националном криминалистичко-техничком центру и Криминалистичко-полицијској академији.

Као део ове донације амерички стручњаци Међународног програма за обуку организовали су курс за коришћење дониране опреме под називом „Оружје за масовно унуштење - оперативни поступци на месту злочина“, у трајању од 17. до 28. јануара 2011. године. Поводом обележавања завршетка обуке, Њ. Е. амбасадорка САД уручила је сертификате полазницима.

Присутнима су се обратили Њ.Е. амбасадорка САД у Београду, госпођа Мери Ворлик, помоћник министра, начелник Сектора за ванредне ситуације, господин Предраг Марић и директор Полиције, господин Милорад Вељовић. Поред њих церемонији су присуствовали и представник Америчке агенције за смањење опасности по безбедност, господин Мајкл Руви, декан Криминалистичко полицијске академије, господин Горан Милошевић, помоћик министра начелник Сектора финансија, људских ресурса и заједничких послова, господин Жељко Којић, Командант Против терористичке јединице, господин Горан Драговић и начелник Националног криминалистичко-техничког центра, господин Лазар Нешић.

 

СЕКТОР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Кнеза Милоша 101, 11000 Београд +381 (0)11 3062000
овде нам можете писати