Нови Сад, 1. фебруар. 2011.

Јавна показна вежба припадника Сектора за ванредне ситуације - Ватрогасно-спасилачких јединица Нови Сад

Припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије - Ватрогасно-спасилачка Бригада Нови Сад - одржали су јавну показну вежбу 1. фебруара 2010. године на згради Пословног центра НИС-а у Новом Саду. Вежбом је било симулирано спашавање и евакуацуја угрожених лица уз истовремену акцију локализовања и гашења пожара.

Поред припадника Ватрогасно-спасилачке јединице Нови Сад, у вежби је учествовала и професионална ватрогасна јединица рафинерије нафте Нови Сад, као и екипа полиције и хитне медицинске помоћи.

Циљ вежбе је била примена тактичког наступа Ватрогасно-спасилачке јединице Нови Сад у гашењу пожара, спасавању људи из угроженог објекта и увежбавање правилног постављања и коришћења расположиве опреме.

У вежби симулираног пожара у биоскопској сали зграде Пословног центра НИС, учествовало је 19 ватрогасаца-спасилаца са шест возила новосадске Ватрогасне бригаде. Коришћена је и сјаклифт дизалица „Бронто“ – за спасавање запослених, који су према плану вежбе били заробљени на крову зграде.

Проверено је које је време потребно да се евакуише цео објекат, да се активирају поједини стабилни системи који су у функцији заштите од пожара – дојава пожара, спуштање противпожарне завесе, обавештавање ватрогасне јединице и приступање гашењу пожара запослених у Пословном центру НИС у Новом Саду.

 

СЕКТОР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Кнеза Милоша 101, 11000 Београд +381 (0)11 3062000
овде нам можете писати