7. април 2011. година

Почетак акције „Mесец дана заштите од пожара“

Када дође до пожара или неког облика ванредне ситуације, деца су најрањивија група, посебно деца која су у том тренутку у школи. У таквим случајевима опасности, деца морају да знају како да се понашају и како сама да позову помоћ. Подучавање деце о ризицима од пожара, других елементарних непогода и катастрофа је од великог значаја за њихово развијање свести и боље разумевање околине у којој они и њихове породице живе.

Начелник Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова господин Предраг Марић посетио је данас, 7. априла 2011. године ОШ „Јован Поповић“, у општини Палилула, и отворио акцију „Месец дана заштите од пожара“ поделом плакатa о заштити деце у случају пожара. Ови плакати указују на опасности, начине поступања и обавештавања када до пожара дође и биће постављени у свим учионицама основних школа на територији града Београда. Активности едукације деце о ризицима и правилима понашања у случају опасности од пожара кроз израду ових плаката остварене су у сарадњи са Програмом USAIDа за спремност, планирање и економску сигурност.

Припадници Сектора за ванредне ситуације – ватрогасци спасиоци бригаде Београд су том приликом одржали јавни час за децу ове основне школе. Они ће током акције „Месец дана заштите од пожара“ посетити све основне школе у Београду и обавити едукацију ученика од првог до четвртог разреда. Децу ће, током ове акције, упознати са правилним поступањем у случају пожара кроз престављање и објашњење плаката, као и кроз држање јавних часова и показних вежби симулације пожара.

Искуство нам говори да деца, која су подучена о ризицима од пожара, елементарних непогода и осталих катастрофа, играју значајну улогу у спасавању живота и заштити грађана у тренуцима непосредне опасности.

 

 

 

 

СЕКТОР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Кнеза Милоша 101, 11000 Београд +381 (0)11 3062000
овде нам можете писати