22. мај 2011. година

Посета манастиру Хиландар

На захтев игумана манастира Хиландар припадници Сектора за ванредне ситуације, Министарства унутрашњих послова су у периоду од 19. до 22. маја 2011. године боравили у манастиру Хиландар и извршили основну обуку монаха из области заштите од пожара. Ова посета је само наставак већ раније започетог циклуса сарадње и обуке монаха манастира Хиландар из области заштите од пожара, након катастрофалног пожара који је избио у манастиру 2004. године.

Припадници Сектора за ванредне ситуације – Управа за ватрогасно-спасилачке јединице, извршили су обуку која се састојала од теоретског дела где су монаси упознати са основним појмовима из области заштите од пожара, средствима, опремом и тактиком за гашење пожара, и практичног дела где су стечена знања са теоретског дела примењена у пракси одржавања вежбе „Гашење пожара економата“. У току извођења практичног дела монаси су упознати са низом опасности и начина њиховог избегавања као и коришћења опреме за заштиту органа за дисање и лично заштитне опреме.

Поред обуке монаха, посета је искоришћена и за обилазак објеката и земљишта у саставу манастира и процене угрожености истих од пожара и извршен је преглед опреме за гашење. Такође је разговарано о могућностима помоћи Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова манастиру као и о даљој сарадњи.

 

 

 

 

СЕКТОР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Кнеза Милоша 101, 11000 Београд +381 (0)11 3062000
овде нам можете писати