26. мај 2011. године

Показна вежба припадника Сектора за ванредне ситуације – тим за спасавање из рушевина

Припадници Сектора за ванредне ситуације одржали су јавну показну вежбу 26. маја 2011. године на разрушеној згради телевизије на Мишелуку, у Сремској Каменици код Новог Сада. На вежби су приказане могућности специјалистичких тимова за спасавање из рушевина, њихова обученост и опремљеност, као и најновија опрема за аудио и видео претрагу терена и проналажење унесрећених у рушевинама.

Вежби су присуствовали начелник Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, господин Предраг Марић и представник Француске амбасаде у Београду, господин Доменик Бофи. Успешна сарадња Служби за ванредне ситуације ове две републике траје већ три године.

Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, поред основних ватрогасно-спасилачких јединица има и пет регионалних специјалистичких тимова за спасавање из рушевина – Београд, Нови Сад, Ниш, Крагујевац и Ваљево. У периоду од 16. до 27. маја 2011. године, организован је наставак обуке за спасавање из рушевина за припаднике ВСЈ Београд, Нови Сад, Ниш, Крагујевац, Ваљево, Бор и Ужице, као и обука водича службених паса за претрагу.

Обуку је водило четири инструктора из Министарства унутрашњих послова и Сектора за цивилну заштиту Војске Републике Француске, и полазницима омогућили стицање нових знања и вештиња из области спасавања из рушевина.

 

СЕКТОР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Кнеза Милоша 101, 11000 Београд +381 (0)11 3062000
овде нам можете писати