7. септембар 2011 године

 

 

Друга седница Републичког штаба за ванредне ситуације

 

 

У среду, 7. септембра 2011. године, одржана је друга седница Републичког штаба за ванредне ситуације, оперативно-стручног тела које образује Влада и у чијој надлежности су послови координације и руковођења заштитом и спасавањем у ванредним ситуацијама на нивоу Републике.

Седницу је отворио и њоме председавао први потпредседник Владе - заменик председника Владе и министар унутрашњих послова, командант Републичког штаба за ванредне ситуације, Ивица Дачић. Са њим је копредседавала Маргарета Волстром, специјални изасланик генералног секретара Уједињених нација за смањење ризика од катастрофа, највише рангирани светски званичник у области управљања ванредним ситуацијама. Њена посета нашој земљи Србији представља посебно признање за уложене напоре у успостављању интегрисаног система заштите и спасавања, као и на предузетим активностима на смањењу ризика од катастрофа.

Успешан начин за спречавање и суочавање са последицама глобалних ризика од природних катастрофа подразумева учешће свих делова друштва.

Израда и усвајање Закона о ванредним ситуацијама, затим Нацрта националне стратегије за смањење ризика од катастрофа, као и покренут процес за формирање промовисане Националне платформе за смањење ризика од катастрофа представљају кључне резултате досадашњег рада и показатеље системског и свеобухвaтног приступа у овој области.

 

 

 

 

 

 

СЕКТОР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Кнеза Милоша 101, 11000 Београд +381 (0)11 3062000
овде нам можете писати