23. јун 2012. године - Краљево

Ибар 2012 - Здружена вежба спасавања на води припадника Сектора за ванредне ситуације

 

Током јуна месеца ове године одржана је осма по реду здружена вежба спасавања на води „ИБАР 2012“ која је окупила преко три стотине најспремнијих припадника Сектора за ванредне ситуације – ватрогасно-спасилачких јединица, специјалистичких тимова за спасавање и рад на води и тимова за спасавање из рушевина. На вежби су учествовали и припадници Горске службе спасавања Србије, Црвеног крста Краљева, Добровољног ватрогасног друштва Краљева, Кајак-клуба „Ибар“ из Краљева и ПУ Краљево.

Вежба је одржана у подножју средњовековног града Маглич, на левој обали Ибра, са циљем да се увежба и демонстрира спремност тимова за спасавање угрожених на води и координација њихових активности са другим јединицама.

Регионални тимови за спасавање на води и тимови за спасавање из рушевина из Ниша, у сарадњи са Црвеним крстом Краљево, приказали су координацију заједничких активности током спасавања повређеног лица са неприступачног терена и пребацивање преко набујале реке. Горска служба спасавања Србије извела је вежбу спасавања повређеног лица преко реке у сарадњи са Црвеним крстом Краљево. Такође је одржана је обука о управљању пловилима, мерама безбедности и понашању на реци, као и едукација о пружању прве помоћи утопљенику.

Након вежбе, организован је спуст за све учеснике низ Ибар ка Матарушкој бањи.

 

 

 

 

 

СЕКТОР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Кнеза Милоша 101, 11000 Београд +381 (0)11 3062000
овде нам можете писати