3. децембар 2012. године - Београд

 

Француски орден Националног реда за посебне заслуге у рангу витеза
начелнику Сектора за ванредне ситуације Предрагу Марићу

 

Помоћнику министра начелнику Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Предрагу Марићу уручен је француски орден Националног реда за посебне заслуге у рангу витеза. Орден му је уручио амбасадор Француске у Београду Њ.Е. Франсоа Гзавије Денио за допринос и залагање у изградњи Сектора за ванредне ситуације.

Амбасадор је изразио задовољство због Марићевог великог доприноса у сарадњи Француске и Србије у области смањења ризика од катастрофа и посебно истакао његову значајну улогу у организовању регионалне сарадње и обуке кадрова за реаговање у ванредним ситуацијама.

"Били сте у првој линији драматичних догађаја после катастрофалног земљотреса у Краљеву 2009. године и због тога су вас српски медији изабрали за Београђанина године. Ви нисте само добар Београђанин године, већ сте одличан партнер у француско-српској сарадњи", рекао је амбасадор.

Начелник Сектора за ванредне ситуације је приликом примања ордена рекао да то одликовање припада целој служби, наглашавајући храброст и преданост припадника Сектора за ванредне ситуације који чине овај систем функционалним изражавајући наду да ће слижба постати боље опремљена, модерна и кадровски ојачана јер се улагање у њу десетоструко враћа у моментима несрећа.

"Оно што ја желим јесте служба која се из године у годину поправља, постаје бројнија, технички опремљенија и све више даје", рекао је он додавши да стварање Сектора и његово оспособљавање за ефикасно реаговање у циљу заштите људи и њихове имовине није био лак задатак и да је то било готово немогуће без политичке воље, нагласивши да је садашњи премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дацић умногоме је допринео формирању Сектора за ванредне ситуације.

Орден Националног реда за посебне заслуге у рангу витеза један од најзначајнијих француских ордена, који се додељује од 1958. године.

 

 

 

 

СЕКТОР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Кнеза Милоша 101, 11000 Београд +381 (0)11 3062000
овде нам можете писати