10. фебруар 2014. године - Београд


Упућена хуманитарна помоћ Словенији

 

У циљу пружања помоћи словеначким властима у суочавању са тешком ванредном ситуацијом изазваном јаким временским непогодама које су погодиле целу земљу, Република Србија је данас, преко Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, упутила помоћ Словенији. 

Као помоћ је упућено пет генератора великог капацитета како би се помогло угроженом становништву у најпогођенијим деловима Словеније где је услед обилних снежних падавина и ледене кише више од 50.000 људи остало без струје, а у прекиду су и други видови комуникације. Генератори су били распоређени у угроженим местима у региону Горенска, западно од Крања.

Генераторе је Сектору за ванредне ситуације на располагање ставио Српско – Руски Хуманитарни Центар - Ниш, као део својих капацитета намењен управо за пружање хуманитарне помоћи погођеном становништу широм региона.

Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова је и раније земљама у региону у ситуацијама када су биле погођене различитим катастрофама пружао помоћ како у виду капацитета својих ватрогасно-спасилачких јединица, тако и у виду опреме и технике, а све у циљу помагања угроженом становништву и смањивању последица насталих ванредних ситуација. 

 

 

 

 

 

 

СЕКТОР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Кнеза Милоша 101, 11000 Београд +381 (0)11 3062000
овде нам можете писати