23 - 26. септембар 2014. године - Београд

 

39. Међународни сајам превенције и реаговања у ванредним ситуацијама и безбедности и здравља на раду под називом

„112 ЕХРО“

 

Под генералним покровитељством Министарства унутрашњих послова Републике Србије - Сектора за ванредне ситуације и покровитељством Министарства за рад запошљавање, борачка и социјална питања - Управе за безбедност и здравље на раду, одржава се 39. Међународни сајам превенције и реаговања у ванредним ситуацијама и безбедности и здравља на раду - 112 ЕХРО, под слоганом „Превенција на првом месту“.

Сајам 112 EXPO има традиционалну улогу у подизању свести о значају превенције у области заштите и спасавања. Овогодишња манифестација је од посебног значаја за ширу и стручну јавност, с обзиром да је ванредна ситуација изазвана катастрофалним поплавама указала на важност превенције, праћења, планирања и управљања током различитих ванредних ситуација.

Поред представљања домаћих и међународних институција и брендова најсавременије технологије у функцији превенције и реаговања у ванредним ситуацијама и безбедности и здравља на раду, током трајања сајма, организатори припремају и пратећи стручни програм. Програм ће укључити конференције, радионице, дискусије, трибине, али и јавне показне вежбе са циљем да се кроз заједничко сагледавање постојећег стања у области превенције и реаговања у ванредним ситуацијама у оквиру стручног пратећег програма, омогући размена искустава и знања за унапређење ове области.

Током конференцијског дела програма, Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, представиће теме о законској регулативи у области ванредних ситуација и заштите од пожара, као и формирања специјализованих јединица цивилне заштите и израде Процене угрожености и Планова заштите и спасавања у ванредним ситуацијама.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СЕКТОР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Кнеза Милоша 101, 11000 Београд +381 (0)11 3062000
овде нам можете писати