Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова и УСАИД покренули образовну кампању посвећену безбедности деце у случају пожара

Београд, 5. мај 2010. године – Уз подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова спровео је образовну кампању посвећену безбедности деце у случају пожара. Постер који осликава правилно поступање током пожара, посебно дизајниран за основце, биће постављен у учионицама свих основних школа у Београду. Носиоц кампање је новоформиран Национални тренинг центар за ванредне ситуације који ће у сарадњи са Управом за ванредне ситуације у Београду у наредним месецима београдске основце упознати са опасностима и поступцима у пожару. 

Usaid Usaid Usaid Usaid Usaid Usaid

До почетка деведесетих година ученици основних и средњих школа у Србији учили су основна правила за поступање у случају природних и других несрећа а данас је непостојање систематског образовања у овој области је један од највећих изазова са којима се сусреће Сектор за ванредне ситуације. Претња од пожара је један од доминатних видова стално присутне опасности у урбаним срединама.

Usaid Usaid Usaid Usaid Usaid Usaid

На промоцији која се одржала у београдској основној школи „Јован Дучић“ у среду, 5. маја 2010. године, са почетком у 11.30. часова, говорио је: први подпредседник Владе, заменик председника Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић, амбасадорка Сједињених Америчких Држава у Србији, Мери Ворлик, министар просвете у Влади Републике Србије Др. Жарко Обрадовић, помоћник министра унутрашњих послова и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић и генерални секретар Црвеног крста Србије Весна Миленовић. Том приликом ће Сектор за ванредне ситуације у сарадњи са Црвеним крстом Србије организовао је симулацију спасавања и евакуације.

Usaid Usaid Usaid Usaid Usaid Usaid

УСАИД-ов програм за планирање и реаговање у ванредним ситуацијима од 2006. сарађује са Сектором за ванредне ситуације на заједничким напорима да се унапреди приправност и одговор на ванредне ситуације. Програм има за циљ да подржи изградњу одрживог и систематског приступа управљања ванредним ситуацијама на локалном и националном нивоу и успостави нова партнерства између општина и градова и републичких министарстава. До данас се 80 општина прикључило УСАИД-овом програму за Планирање и реаговање у ванредним ситуацијама и након успешне вишемесечне обуке и испуњавања услова за сертификацију, 38 општина је до сада добило сертификате као посебно признање за успехе у унапређењу способности реаговања у ванредним ситуацијима на локалном нивоу.

Usaid Usaid Usaid
СЕКТОР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Кнеза Милоша 101, 11000 Београд +381 (0)11 3062000
овде нам можете писати