Међуресорна радионица о управљању у случају ванредних ситуација
одржана је од 10. до 13. маја 2010. године у Београду

Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова организовао је  уз покровитељство програма Цивилно војног планирања у случају ванредних ситуација – CMEP Међуресорну радионицу о управљању у случају ванредних ситуација која је одржана од 10. до 13. маја 2010. године у хотелу М - Best Western Hotels у Београду.

Радионици су присуствовали представници Министарства унутрашњих послова, Министарства одбране, Републичке дирекције за воде, Института Јарослав Черни, Завода за сеизмологију, Министарства за инфраструктуру, Градског завода за јавно здравље, Хидрометеоролошког завода, Црвеног крста, Србија воде, Војводина воде, представници локалних самоуправа и међународних организација UNDP и USAID.

CMEP CMEP CMEP CMEP CMEP CMEP

Циљ радионице је био да се унапреди и развије међуресорни капацитет Србије за управљање у ванредним ситуацијама и последицама и да се унапреди национални ниво спремности и одговора на све врсте ванредних ситуација кроз радионицу и командну вежбу.  Ово је осмишљено како би се развили међуресорни капацитети Србије за све врсте ризика. Обзиром да је Закон о ванредним ситуацијама недавно усвојен ово је била прилика да се увежба примена овог закона кроз командну вежбу у којој су биле укључене све релеване институције у држави које пружају одговор на ванредну ситуацију.

Првог дана одржана су бројна предвања еминентних стручњака из домена планирања и управљања у случају ванредних ситуација.

CMEP CMEP CMEP CMEP CMEP CMEP

Другог дана почела је командна вежба која је трајала наредна три дана.

Утисци након радионице су врло позитивни и општи закључак је да би требало у будућности бити више оваквих вежби. 

CMEP CMEP CMEP

 

СЕКТОР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Кнеза Милоша 101, 11000 Београд +381 (0)11 3062000
овде нам можете писати