Министарска конференција

Дана 17. фебруара у хотелу Hyatt Regency у Београду одржана је министарска конференција „Искуства у суочавању са ванредним ситуацијама и потреба за формирањем Регионалног центра за ванредне ситуације“, на којој су присуствовала министарстава надлежна за ванредне ситуације, руководиоци служби који се баве ванредним ситуацијама и амбасадори из Албаније, БиХ, Бугарске, Грчке, Данске, Италије, Јапана, Кипра, Македоније, Румуније, Русије, Словеније, Хрватске, Црне Горе, Швајцарске, Шпаније, као и представници Црвеног крста Србије и међународних организација – UN ISDR, USAID, OEBS.

Организатор конференције је било Министарство унутрашњих послова Републике Србије у сарадњи са Министарством за ванредне ситуације Руске Федерације (EMERCOM).

Министарска конференција је за циљ имала да се кроз размену искустава у суочавању са изазовима које представљају природне и људским фактором изазване катастрофе, утврде приоритети земаља заинтересованих да учествују у раду Регионалног центра за ванредне ситуације, који ће бити формиран у Нишу.

На конференцији је усвојена Декларација (pdf, 83кб).

 

СЕКТОР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Кнеза Милоша 101, 11000 Београд +381 (0)11 3062000
овде нам можете писати