Пожар у  КБЦ „Драгиша Мишовић“

У КБЦ „Драгиша Мишовић“ је 24. октобра 2009. године у 22:45 часова избио је пожар на четвртом спрату. Након дојаве пожара ватрогасно спасилачке екипе су стигле  на лице места у року од три минута.

 

Око 1200 квадратних метара горело је на четвртом спрату. Неприступачност терена и са унутрашње и са спољашње стране није спречила ватрогасаце спасиоце да свим снагама угасе пожар.


У гашењу пожара учествовало је 27 ватрогасно спасилачких возила и 87 ватрогасаца спасилаца Сектора за ванрендне ситуације. Током гашења ватре два ватрогасца су лакше повређена, али су се након указане лекарске помоћи вратили на лице места. Пожар је угашен за мање од два сата.


157 пацијената је било у оквиру објекта који је био обухваћен пламеном. Укупно је спасено 258 лица. Пацијенти су безбедно евакуисани, а у евакуацији је поред особља болнице учествовала и жандармерија, полиција, хитна помоћ. Жртава није било.Сарадња свих служби на терену је била добра. Материјална штета је велика. Узрок несреће биће утврђен истрагом.

 

СЕКТОР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Кнеза Милоша 101, 11000 Београд +381 (0)11 3062000
овде нам можете писати